Affärsrelationer – egen hållbarhet över tid: Grönare gräs?

Grönare gräs

Kollade du jobbmejl under Kristi Himmelfärdshelgen? Du är inte ensam. Enligt TCO är det två av tio som känner sig måsta vara tillgängliga för arbetet. Och mindre förvånande; denna grupp är mer stressade än övriga.

Svarade du ja ovan, och bekymras av detta? I DN Byt arbete – det kan ge dig längre liv visar en undersökning att en av fyra kan få ett längre liv av att byta arbete i medelåldern. Vad medelålder nu är nuförtiden? När jag växte upp var den 30 år; nu verkar den vara 50 år, flytande mot 60. Arbetsförmedlingens Angeles Bermudez-Svankvist sa nyligen att om tio år kommer vi börja tala om att arbeta till 90 år. I DNs artikel kan jag känna igen mig i beskrivningen av den stress som kan upplevas av att vara konstant ”nåbar” som professionell. Och dess negativa prislapp.

Förra sommaren gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare. Jag tog sex veckors semester. Det var dels nödvändigt privat för att kraftsamla efter att min mamma oväntat gått bort några månader tidigare, dels möjligt genom sparade dagar. Och, effekten blev att jag var helt utvilad och verkligen såg fram emot att komma tillbaka till arbetet – med ny kraft och inspiration. En härlig känsla. Och jobbmejlen var avstängd under denna tid.

Samtidigt inser jag som långvarig hardcore användare av sociala medier, att denna relationsskapande uppkoppling nu gör att gränsen privat/arbete har flyttats – igen. Särskilt då sociala medier suddar gränsen mellan mitt privata och professionella jag. Jag, i vilken form som helst, nås jämt – hela tiden – varsomhelst. (Beroende på mobiloperatör förstås ;-))

Ergo, det är upp till oss individer att lära oss förhålla oss till detta. Och ha en dialog med vår arbetsgivare som gör att vårt förhållningssätt blir hållbart över lång tid.

Because you are worth it.

Dina tankar? Om du vill testa om du bör byta jobb, varsågod Byta jobb-testet.

Må gott,

LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.