Storytelling by Schlingmann

Per Schlingmann

Kommunikationsföretaget Cision hade i onsdags ett utmärkt seminarium i Stockholm där bl.a. Per Schlingmann berättade om sin syn på Storytelling. Storytelling som för mig kopplar goda affärsrelationer, genom att det är äkthet och inget påhittat som gör framgång.

Två betraktelser:

 1. Nödvändigt med individer som personifierar varumärken’ sa Schlingmann på tal om företag och sociala medier. Och jag håller med fullt ut! Detta är samtidigt en utmaning för de företag som av hävd och gammal vana enbart haft uttalade ”talespersoner” baserat på hierarkisk tillhörighet, kanske med en presstjänst som gate keepers. Nu, när den nya digitala, sociala verkligheten gör att inte enbart vd, utan alla medarbetare är/kan vara en talesperson. Viktigt att komma ihåg, särskilt om man har en generisk produkt, att en karismatisk medarbetare med ”eget universum” kan säkra framgång. (Kan vi enas om att alla människor har samma värde, men att vi är bra på olika saker.) Vilket kräver en ledning med modet och förtroendet att ge individen utrymme, baserat på nutidens ändrade medieparametrar
 2. Det är en njutning att avkopplat och fokuserat kunna lyssna in budskap under ledning av trygg kompetens. Beroende på att kunskapen är uppenbar, samt att de som framför budskapet också verkar finna glädje i det. Alltför ofta jag har jag mött osäkerhet eller ”ingen glöd för ämnet”, eller i värsta fall, låg kompetens, vilket gör att en upplevelse tappar sitt syfte.

Tankar?

Må gott,

LG

 

10 tankar kring ”Storytelling by Schlingmann

 1. Alexander Mason

  Tack för betraktelsen av vårt seminarium! Det som slår mig som marknadschef är dina reflektioner kring punkt 2. Låt oss vara ärliga seminarium är ett fantastiskt sätt att bygga relationer till sina kunder, prospekt och partners. Jag har liknande erfarenheter som dig med avslagna seminarier som tycks gå av stapeln på ren slentrian. Motverkar inte det hela syftet med seminariet? Så hellre inget seminarium än ett avslaget. Och är inte det viktigaste för oss alla att vi känner att den som talar är passionerad för sitt ämne!

  Svara
  1. LG Wallmark Inläggsförfattare

   Alexander, tack för återkoppling. Och what can I say, you are preaching to the preacher 🙂
   Men än viktigare, vari ligger problemet? Är det ren slentrian? Eller har man inte fått återkoppling på kvalitetsbrister?
   Som företagare måste det vara av största vikt att budskap kommer fram på bästa sätt, och säkerligen måste det finnas ett antal eldsjälar anställda?
   Med tanke på det stora utbudet av hjälp kopplat retorik kan väl ändå inte problemet ligga där? Eller?

   Svara
 2. Jenny Bjuhr Berggren

  Roligt att du fann inspiration i vårt seminarium :). Jag fick också med mig många tankar från Schlingmann. Bl.a. att man ofta får större effekt om man gör något som i sig själv kommunicerar snarare än att kommunicera vad man vill att någon ska göra. Även intressant med insikten om att du aldrig kan få alla att älska dig, men du kan få alla att respektera dig genoma tt våga visa vad du står för och vara autentisk. Tänkvärt. /Jenny

  Svara
  1. LG Wallmark Inläggsförfattare

   Tack Jenny för din feedback. Även jag noterade detta med dimensionen att alla kan få respekt, om än inte bli älskade, men det kräver att vara autentisk. Och för att koppla tillbaka till mitt fokus, äkta relationer.

   Svara
 3. Mårten Landström

  Det finns ju så många företag som i dag börjat bli duktiga på att berätta sammanhängande historier! En personlig favorit är Marko Ahtisaari på Nokia, som ofta knyter sina presentationer bakåt i tiden till finska designikoner eller gör tankeväckande kopplingar till andra branschers utveckling över tid.

  Svara
  1. LG Wallmark Inläggsförfattare

   Tack Mårten, bra feedback!
   Uppskattar att du delar med dig av andra goda exempel.

   Keep ´em coming 🙂

   Må gott,

   LG

   Svara
 4. Pingback: Wolodarski: ”Viktigt med profiler i dagens mediala landskap” | Bra relationer, bättre affärer

 5. Pingback: Prinsessbröllop: Vad är en relation? | Bra relationer, bättre affärer

 6. Pingback: Berghs+Cision: Exekvera mera 2013 | Bra relationer, bättre affärer

 7. Pingback: Digitala relationer: Vet vara den du är | Bra relationer, bättre affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.