Sociala medier: Volymen frågor ökar; får de svar?

Skärmavbild 2013-04-23 kl. 08.03.54

Bilden ovan från analysföretaget Socialbakers visar tydligt att kunder och omvärld mer och mer vänder sig till sociala medier, i detta fall Facebook, för att få svar på sina frågor.

I min roll som Head of Community Communication för TeliaSonera-koncernen, har jag ofta och gärna bloggat om sociala medier och vikten av att på olika sätt vårda relationer – vilket i sin tur säkrar affärer. Och, som jag alltid säger, i en god relation kan inte bara den ena parten prata, utan båda. Och man måste svara vid tilltal. (Här skrev jag tidigare om Kundmöten på kundens förutsättningar ger resultat.)

Hur många företag har riggat för att ta hand om frågor i dessa nya digitala kanaler, samt säkrat kvalitet och tonalitet? Och anpassat processer? Långt ifrån alla är min uppfattning.

Tidigare i år skrev jag detta inlägg i en annan blogg: Världsklass: Telia ger svar i sociala medier, vilket visade att mitt fokus i den rollen, på att säkra svar till fans m.m., lyckats och gav resultat. (Telia i Danmark befanns i Q4 2012 vara världens sjätte bästa Facebook-sida på att besvara frågor från sina fans.)

Stämmer detta med att det kommer mer (kund)frågor via sociala medier med din världsbild? Vänder du dig själv till företags sociala nätverks-närvaro för att få svar? I do.

Må gott,

LG

1 tanke kring ”Sociala medier: Volymen frågor ökar; får de svar?

  1. Pingback: Sociala medier: Svarar ditt företag på Twitter? | Bra relationer, bättre affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.